2-5 työpäivän toimitusaika | 30 päivää avoin osto

ÄPPELPIZZA MED HASSELNÖTTER, RUSSIN OCH KANEL

ÄPPELPIZZA MED HASSELNÖTTER, RUSSIN OCH KANEL

RECEPT FÖR 4 – 6 PIZZOR 

INGREDIENSER  

Pizzadeg: 

380 g vetemjöl 

45 g jäst (färsk) 

Ca 3,5 dl ljummet vatten 

1 tsk salt 

2 tsk socker 

3 msk olivolja  

Topping: 1.

2 msk smör 

3 st äpple, tunt skivad 

3 msk  hackade hasselnötter 

100g  russin 

3 msk florsocker 

2 tsk kanel, mald  

200 g färskost     

GÖR SÅ HÄR 

Steg 1 (pizzadeg) och 2 (topping) kan förberedas hemma. 

1. PIZZADEG 

Sikta mjöl ner i en bakmaskin (eller bunke). 

Lös upp jästen i ljummet vatten och tillsätt mjölet.  

Addera olivolja, salt och socker. 

Starta bakmaskinen och knåda ihop degen till en smidig och elastisk deg.  

Lägg över degen i en stor mjölad bunke och sila lite mjöl över degen.  

Täck med fuktig handduk och låt jäsa, gärna i varmt rum, ca 1 timme tills degen jäst till dubbel storlek.  

Värm ugnen till 200 grader.  

Lägg degen på mjölat bord och dela den i 8 bitar.  

Kavla ut varje bit med kavel eller för hand till ca 0,5 cm tjocka bottnar. Lägg på mjölad bakplåt.  

Förgrädda pizzorna i ca 3 minuter mitt i ugnen. De bör bli tillagade hela vägen genom, men ej hinna få färg. 

Ta ut bottnarna ur ugnen och låt svalna på galler med en handduk över.  

2. TOPPING 

Hetta upp en stekpanna på hög värme.  

Addera smör, äpple, russin och hasselnötter. Stek under omrörning tills äpplena har fått lite färg.  

Addera kanel och 1 msk florsocker. Rör ihop och ställ åt sidan.  

3. VID SERVERING  

Värm pizzabotten i en stekpanna över glöden, alternativt på galler, i ca 3 minuter på ena sidan tills den får lite färg. 

Vänd pizzan och ta bort den från värmen. 

Toppa med ett lager färskost följt av äppelmixen.  

Pudra över lite florsocker och servera direkt.